نظامنامه جايزه ملي كيفيت ايران
(ويرايش چهارم)
4-1- اهداف و مباني
در اجراي مصوبههاي يكصد و دومين و يكصد و چهارمين جلسه شوراي عالي استاندارد و در جهت توسعه و ترويج دانش مديريت كيفيت و استفاده آن در سازمانهاي دولتي، خصوصي و تعاوني اعم از خدماتي يا توليدي، جايزه ملي كيفيت ايران طراحي و براساس مفاد اين نظامنامه به اجرا گذاشته ميشود.
جايزه ملي كيفيت ايران براساس نتايج ارزيابي عملكرد سازمانهاي متقاضي در رابطه با طراحى، توليد و عرضه محصول و ارائه خدمت و با توجه به معيارهاي مدل اعطا مي شود. اين جايزه شامل سطوحي است كه براي تعيين آنها ارزيابي همه جانبه و كاملي از فعاليتهاي عملياتي و كيفي سازمان در ارتباط با محصول از جمله پايداري توليد و خدمات آن، و مطابقت با نيازمنديهاي مشتريان و ساير ذينفعان انجام ميشود. در طراحي مدل جايزه ملى كيفيت ايران به مفاهيم، اصول و مباني ارزشي و كاربردي كيفيت توجه خاص مبذول شده است.
الف) مفاهيم ارزشي جايزه ملي كيفيت
جايزه ملي كيفيت ايران وسيله اي براي اطلاع و تاييد تلاش و كوشش سازمان هاي توليدي و خدماتي كشور و بيانگر تعهد سازمانهاي متقاضي در استقرار نظام مديريت كيفيت و بهبود مداوم آن در مسیر موفقیت پایدار است. برخي از مفاهيم ارزشي اين مدل عبارتند از:
1) ارزش نهادن به مديران، كارشناسان، محققان و افرادي كه در سازمان به كيفيت بها ميدهند و به استقرار آن تعهد دارند.
2) ارزش نهادن به خلاقيت و نو آوري در توليد و ارائه خدمات ناب كه تحقق مطلوب آن فلسفه وجودي سازمان است.
3) ارزش نهادن به انتظارات مشتريان و رضايت ذينفعان دیگر به طور متوازن كه موفقیت پایدارسازمان در گرو رضايت ايشان است.
ب) مفاهيم كاربردي جايزه ملي كيفيت ايران
جايزه ملي كيفيت ايران نمادي از درجه بلوغ سازماني است كه در همگرايي فعاليتهاي مختلف توليد محصول و خدمات به وجود ميآيد كه از ابعاد مختلف موجب عرضه محصولي برتر از محصول ساير سازمانها ميگردد. از جمله موارد زير:
1) ساماندهي فرايندهاي توليد محصول و ارائه خدمات
2) ساماندهي سيستم مديريت پشتيبان
3) ساماندهي ارتباطات و ساختار درون سازماني
4) ساماندهي ارتباطات برون سازماني
ج) اصول اعتباري جايزه ملي كيفيت
جايزه ملي كيفيت يك نماد ملي است و براي اعتلاي شأن آن به دو عامل بسيار مهم زير توجه خاص شده است:
1) سلامتي نظام ارزيابي و بي شائبه بودن آن به عنوان عامل اصلي جلب احترام و اعتماد مردم در طول زمان از طريق انتخاب ارزيابان مجرب و بيطرف و اجراي فرايند ارزيابي به طور اطمينان بخش.
2) دقت در كيفيت ارائه خدمات و ارزش آفريني فرايند ارزيابي به عنوان مقياسي معتبر براي ارزش گذاري اقدامات و فعاليتهاي سازمانهاي متقاضي.
4-2- تعاريف، مسئوليت ها و دامنه شمول
4-2-1- تعریف جایزه ملی کیفیت ایران:
جايزه ملي كيفيت ايران كه در اين نظامنامه به اختصار جايزه ناميده ميشود، فرايندي است ملي كه براساس مصوبه يكصد و دومين جلسه شوراي عالي استاندارد پايهگذاري شد و براساس تصميمات شوراي سیاست گزاری مربوطه متشكل از نمايندگان جامعه و سازمانهاي ذينفع و برطبق مفاد اين نظامنامه و ديگر مستندات مرتبط اداره ميشود و طي آن همه ساله در هفته كيفيت و ترجيحا در روز ملي كيفيت (18 آبان) به برترين سازمانهاي ايراني حائز شرايط در بخشهاي مختلف كشور (مطابق طبقهبندي جايزه در اين نظامنامه) كه در زمينه ارتقاء و بهبود مداوم كيفيت محصول در مسیر موفقیت پایدار سازمان خود فعاليتهاي چشمگيري را انجام داده اند، گواهينامه، تقدير نامه يا تنديس جايزه كيفيت اعطاء ميگردد.
آخرين ويرايش مدل جايزه ملي كيفيت ايران كه بر اساس نظام نامه جايزه تهيه و تصويب شده باشد، مبناي ارزيابي در جايزه مي باشد.
4-2-2- جوايز ملی كيفيت بخشی:
جوايز ملی كيفيت بخشی، بر اساس بند 9 مصوبه يکصدوچهارمين جلسه شورايعالي استاندارد، بطور رسمي پايهگذاري شده و طي آن مقرر ميدارد کليه وزارتخانه ها وسازمانهای مستقل تحت نظر ریاست جمهوری در چارچوب نظامنامه، مصوب شوراي سیاست گزاری جايزه ملي كيفيت ايران، هر ساله واحد برترموضوع ماموریت قانونی بخش خود را انتخاب نموده و سازمان ملي استاندارد ايران نيز از بين واحدهاي برتر معرفي شده برترين واحد را براي دريافت جايزه ملي كيفيت ايران، از دست رياست جمهوري معرفي نمايد . بنابراين دستگاه اجرایی متولی هر بخش مکلف است با همکاري تشکلها و نهادهاي حرفهاي و تخصصي همان بخش ودر چارچوب این نظامنامه جايزه ملی كيفيت بخشی مربوط به خود را تشکيل داده و مديريت نمايد.
تذکر: جوايز ملي كيفيت بخشی ميبايست کليه دستگاههاي اجرايي، بنگاههاي اقتصادي و نهادهاي عمومي اعم از دولتي ، خصوصي ، تعاوني و مردمي که ميتوانند موضوع ماموريت قانون آن دستگاه باشند را در سراسر کشور پوشش دهد .
4-2-3- مستندات مرجع
جايزه ملي كيفيت در انطباق با الزامات اين نظامنامه و معيارهاي مدل و مجموعهاي از روشها و مستندات مرتبط به آنها اداره و كنترل ميشود كه كميته فني مسئوليت نهايي روزآمدي و دبيرخانه جايزه مسئوليت اجرايي و نگهداري وضعيت كنترل شده اين مستندات را به عهده دارند.
4-2-4- طبقه بندي سازمانهاو واحدهای متقاضی
مدل جايزه ملي كيفيت ايران يك مدل عمومی و فراگير است. لذا كليه سازمانهاي توليدي و يا خدماتي اعم از خصوصي، تعاوني و دولتي از جمله سازمانهاي زير ميتوانند متقاضي دريافت اين جايزه باشند:
1- سازمان ها و بنگاه هاي اقتصادي بزرگ، متوسط و كوچك
2- سازمان ها و نهاد هاي بخش دولتی و عمومي
3- واحدهاي توليدي و خدماتي وابسته به يك سازمان، با محصول دارای ، با ماهيت و يا نام تجاري مشخص.
سازمان هاي متقاضي شركت در جايزه ملي كيفيت ايران برحسب ماهيت محصولات يا خدمات خود از طريق حضور در جوايزي كه دستگاه هاي اجرایي متولی هر بخش برگزار مي كنند در فرايند ارزيابي قرار مي گيرند.
تقاضانامه حضور سازمانها در فرايند جايزه براي يك نوع يا يك گروه خاص از محصول يا خدمت با نام تجاري مشخص (برند) پذيرفته ميشود و در ارزيابي نيز تمام معيارهاي مدل در راستاي چرخه كامل توليد ومصرف آن محصول مورد ارزيابي قرار خواهند گرفت. سازمانهائي كه داراي محصولات متنوع در بيش از يك گروه هستند ميتوانند براي بيش از يك محصول در جايزه شركت نمايند.
4-3- معيارهاي ارزيابي و مفاهيم بنيادين مدل
معيارهاي ارزيابي جايزه ملي كيفيت ايران با تاكيد بر مديريت كيفيت محصول (كالا و خدمات) شامل ساختار مدل، معيارهاي اصلي و زيرمعيارهاي مربوطه در مدركي تحت عنوان مدل و معيارهاي جايزه ملي كيفيت ايران ارائه شده است. فرايند ارزيابي سازمان ها با استفاده از اين مدل و معيارهاي اعلام شده در مدل انجام مي گيرد.
4-4- سطوح جايزه ملي كيفيت ايران
4-2-1 تعريف سطوح و شرايط احراز
سطوح جايزه ملي كيفيت ايران، سازمانها را در دستيابي به درجات توفيق خود در توليد محصول و ارائه خدمات از يكديگر متمايز ميكند و ميزان موفقيت آنها را در دستيابي به معيارهاي تعيين شده در مدل نشان ميدهد. سطوح جايزه ملي كيفيت ايران بشرح زير تعريف شدهاند:
تنديس جايزه ملي كيفيت ايران:
تندیس شامل سه سطح به قرار زير است:
الف-تنديس زرين: از ميان نامزدهاي جايزه، نامزدي كه از حد نصاب تعيين شده بالاترين امتياز را كسب نمايد، ميتواند به عنوان سطح برتر كيفيت در رده ملي مطرح و انتخاب شده و برنده تنديس زرين خواهد شد.
ب- تنديس سيمين: از ميان نامزدهاي جايزه، بهترين هايي كه ميتوانند به عنوان سطح نهادينه كيفيت در گروههاي خاصي از محصولات مطرح باشند، درصورت كسب بالاترين امتياز در حد نصاب سطح تنديس به عنوان برنده تنديس سيمين انتخاب شده و معرفي ميگردند.
ج-تنديس برنزين: از ميان نامزدهاي جايزه، سازمان هايي در هر گروه محصول كه دومين امتياز بالاتر در حد نصاب سطح تنديس را داشته باشند به عنوان برنده تنديس برنز معرفي ميشوند.
- مدت زمان اعتبار سطوح تنديس سه سال ميباشد
تقديرنامه اشتهار به كيفيت:
براي متقاضياني كه با مديريت خوب به پيشرفتهايي در جهت اشتهار به كيفيت در محصول خود نايل شدهاند، بشرط كسب امتيازي بالاتر از حد نصاب مربوطه به عنوان سطح رشد كيفيت تقديرنامه اشتهار به كيفيت اعطاء ميگردد. تقديرنامههاي اشتهار به كيفيت در دامنه امتيازات تعريف شده در درجات يك تا سه ستاره اعطاء ميشوند كه تعداد بيشتر ستاره مبين سطح بالاتر است.
- مدت زمان اعتبار تقديرنامه سطوح اشتهار به كيفيت يك سال ميباشد
گواهي اهتمام به كيفيت:
براي متقاضياني كه با برگزاري دورههاي آموزشي مرتبط با مدل جايزه ، انجام خودارزيابي و پروژههاي بهبود حاصل از آن، تعهد و پايبندي خود را براي حركت به سوي كيفيت نشان داده مشروط بر اينكه يك سيستم مديريت كيفيت روزآمد نيز در سازمان جاري باشد ، گواهي اهتمام به كيفيت صادر ميشود.
- مدت زمان اعتبار سطح اهتمام به كيفيت يك سال ميباشد
- دريافت كنندگان سطوح تنديس ، اشتهار و اهتمام ميتوانند با ذكر سال دريافت تنديس ، تقديرنامه يا گواهينامه به نحو مناسب در تبليغات و استنادها به جايگاه و برتري خود اشاره و سازمان خود را با ذكر نام تجاري محصول بنحو مقتضي در سطح رقابتي ارزيابي شده مطرح نمايند. اين معرفي نبايستي هيچگونه منافاتي با شئونات و ارزشهاي متعالي فرايند جايزه ملي كيفيت ايران داشته باشد.
- ثبت نام سازمانهاي متقاضي حضور در فرآيند جايزه ملي کيفيت ايران در سالهاي متمادي بلامانع ميباشد .
4-4-2- سطوح جوایز ملی کیفیت بخشی
جوايز ملي كيفيت بخشی در دو سطح طبقهبندي ميشوند .
الف) تقديرنامه اشتهار به کيفيت : (اشتهار به كيفيت يك ، دو ، سه و چهار ستاره)
ب) گواهينامه اهتمام به کيفيت.
- متقاضياني که در جوايزملی كيفيت بخشی موفق به اخذ گواهینامه اهتمام و یا تقديرنامه اشتهار به کيفيت ميگردند علاوه بر تقدير توسط دستگاه متولی بخش مربوط ، از طريق دبيرخانه جايزه ملي كيفيت دستگاه متولي به دبيرخانه جايزه ملي كيفيت ایران معرفي مي شوند تا در مراسم روزملی کیفیت از آنها تقدير بعمل آيد.
- متقاضياني كه در جوايز ملي كيفيت بخشی حائز شرايط اخذ تنديس مي باشند، به دبيرخانه جايزه ملي كيفيت ایران معرفي مي شوند. دبيرخانه طبق روشي كه كميته فني تدوين مي كند، اين سازمانها و واحدها را ارزيابي كرده و در صورت کسب امتیازات لازم ، در مراسم روز ملي كيفيت، تنديس سطح مربوط جایزه ملی کیفیت ایران در بخش مربوط توسط مقامات کشوری مربوطه را تقديم مي كند.
4-5- روش اجرا:
4-5-1 ثبت نام و ارزيابي
سازمانها و واحدهای متقاضي، از طريق دستگاه ذيربط در جايزه ملي كيفيتِ بخشی ثبت نام كرده و در فراآیند ارزیابی جایزه شركت مي نمايند. فرايند ارزيابي جايزه ملي كيفيتِ بخشی در چارچوب مصوبات کمیته فنی جایزه ملی کیفیت ایران و در بالاترین سطح جایزه ، بخشی مورد تایید قرار میگیرد.
دستگاههاي متولی بخش بنحو مناسبي به واحد هايي كه حائز شرايط دريافت تقديرنامه يا گواهي نامه در سطوح اشتهار يا اهتمام هستند، لوح هاي مربوطه را اهدا كرده و سياست هاي تشويقي را برقرار مي نمايند. واحدهايي كه در سطح تنديس ارزيابي شده و حائز شرايط اخذ جايزه مي باشند، همراه با ديگر واحدهايي كه در سطح اشتهار و اهتمام تاييد شده اند، حداکثر تا پایان مرداد ماه به دبيرخانه جايزه ملي كيفيت ایران جهت اقدامات بعدی معرفي مي شوند.
4-5-2- الزامات جوايز ملی كيفيت بخشی
جوايز ملی كيفيت بخشی ملزم به رعایت الزامات جايزه ملي کيفيت ايران بشرح موارد ذيل می باشند :
- نظامنامه جایزه ملی کیفیت ایران
- مدل و روش ارزيابي جایزه ملی کیفیت ایران
- استفاده از مدرسین، سرارزیابان وارزیابانی که شرايط لازم را دارا باشند. كميته فني جايزه ملي كيفيت اين شرايط را تعريف و تاييد مي كند.
- مصوبات شوراي سیاست گزاری و کميته فني جایزه ملی کیفیت ایران
دبيرخانه جايزه ملي بخشی دستگاهي گزارش عملكرد و چگونگي رعايت الزامات فوق را به اطلاع شوراي سیاست گزاری راهبري جايزه بخشی و دبيرخانه جايزه ملي كيفيت ایران مي رساند ، این دبیرخانه حسب مورد می تواند بدون دخالت اجرایی بر فرایند اجرای جوایز بخشی نظارت نماید
4-5-3-دوره زماني جايزه
دوره زماني شركت و ارزيابي فرايند جايزه ملي كيفيت ايران به صورت سالانه بوده و اعطاي آن در هفته كيفيت و ترجيحا روز 18 آبان ماه (روز ملي كيفيت) هر سال است و متقاضيان جايزه طبق برنامه در طول هر دوره ارزيابي و انتخاب مى شوند.
سازمانهاي متقاضي در سطوح اهتمام مقيد به رعايت برنامههاي زماني ساليانه نبوده و در هر زمان ميتوانند درخواست خود را جهت بررسي به دبيرخانه جايزه ملي كيفيت دستگاهي ارسال نمايند. اين سازمانها در طول سال مورد ارزيابي قرار خواهند گرفت و همه ساله در مراسم جايزه ملي کيفيتِ بخشی اسامي آنهايي كه طي دوره مربوطه تا پايان شهريور ماه همان سال موفق به دريافت گواهي اهتمام به كيفيت شده اند رسما اعلام ميگردد.
کليه جوايز ملی كيفيت بخشی ميبايست با توجه به برنامه زمانبندي اعلام شده از سوي دبيرخانه جايزه ملي كيفيت ايران براي هر دوره ، بگونهاي زمانبندي اجراي فرآيند جايزه بخشی را برنامه ریزی و اجرا نمايند تا نتايج ارزيابي آنها حداکثر تا پایان مردادماه هر سال معين شود . در صورت تاخير در ارائه فهرست سازمانهاي حائز شرايط ، اعلام اسامي سازمانهاي مذکور به مراسم دوره بعد موکول خواهد گرديد .
4-6-اركان جايزه، تركيب و وظايف آنها
4-6-1- اركان
اركان جايزه ملي كيفيت ايران بقرار زير است:
3شوراي سياست گزاري
3كميته فني
3دبيرخانه
4-6-2-شوراي سیاست گزاری
الف) تركيب شوراي سیاست گزاری
اعضاي شوراي سياست گزاري جايزه ملي كيفيت ايران از ميان متولیان جوايز ملی كيفيت دستگاهي، نمايندگان جامعه و متخصصان مديريت كيفيت بشرح زير برگزيده مي شوند:
- رييس سازمان ملي استاندارد ايران- رييس شورا
- نمایندگان اعضای شورای عالی استاندارد كه بالاترين مقامات مسئول متولی جوايز ملي كيفيت بخشی مربوط مي باشند.
- دبير جايزه ملي كيفيت ايران- دبير شورا
- يك نفر از اعضاي هيات علمي دانشگاه در زمينه مديريت كيفيت
- دو نفر از تشكلهاي حرفهاي در زمينه مديريت كيفيت
- دو نفر از اعضاي كميته فني جايزه ملي كيفيت ايران
- دو نفراز تشکل های مربوط ومعتبر در سطح ملی
- مدت ماموريت اعضاي شوراي سیاست گزاری جايزه ملي كيفيت ايران دو سال ميباشد.
- انتخاب اعضاي منتخب رديفهاي 4، 5و 6 فوق با پيشنهاد دبير جايزه و تصويب رئيس شورا صورت ميگيرد.
- رئيس سازمان ملي استاندارد ايران رياست شوراي سياست گزاري را به عهده خواهد داشت و اعضاي شورا با حكم ايشان به مدت دو سال منصوب خواهند شد.
- دعوت به جلسه و تدوين دستور كار و تهيه صورتجلسات توسط دبير جايزه ملي كيفيت ايران صورت ميپذيرد. جلسات شوراي سیاست گزاری با حضور نصف بعلاوه يك نفر از اعضا رسميت يافته و مصوبات آن در جلسه قابل اجرا است. افرادي كه بنا به جايگاه شغلي خود به عضويت شوراي سیاست گزاری درميآيند درصورت تغيير جايگاه شغلي با افراد جديد جايگزين خواهند شد.
ب)وظايف شوراي سياست گزاري
شوراي سیاست گزاری جايزه ملي كيفيت ايران وظيفه نظارت عاليه بر حسن انجام فرايند جايزه را بر عهده دارد و براي هر دوره اعطاي جايزه تشكيل جلسه داده و به بررسي موارد زير ميپردازد :
3 استماع گزارش تحليلي از عملكرد دوره جاري كه توسط دبير جايزه ارائه ميگردد. و بررسي اثر بخشي آن با توجه به سياستهاي تعيين شده و تصويب انتخاب برندگان تندیس جايزه ملي كيفيت ايران (تنديس زرين ،سیمین ،برنزین).
3سیاست گزاری فعاليتهاي دوره آتي جوایز ملی كيفيت دستگاهي در راستاي سياستهاي توسعه كيفيت در كشور
3بررسي و تصويب اصلاحات نظامنامه و مدل جایزه كه از كميته فني به شورا ارجاع مي شود
3 تصویب تعریف جوایز ملی کیفیت بخشی و نظامنامه آنها
3ساير موضوعات برحسب مورد
تشكيل جلسات شوراي سیاست گزاری در موارد خاص به تشخيص رئيس شورا امكانپذير است.
4-6-3- كميته فني
الف) تركيب كميته فني
اعضاي كميته فني حداقل 17 نفر متشكل از مسئولین اجرایی جوايز ملی كيفيت بخشی و صاحب نظران و كارشناسان متخصص در زمينه مديريت كيفيت و مسلط به مدل جايزه ملي كيفيت ايران ميباشند که باتوجه به شرایط احراز مربوط از بین گروههاي زير انتخاب مي شوند:
3نمایندگان جوايز ملی كيفيت بخشی که مسلط بر مدل و موضوعات فنی و اجرایی جوایز بخش مربوط هستند.
3 دونفر از اعضاي هيات علمي دانشگاه در زمینه مدیریت کیفیت
3 دو نفر از سر ارزيابان جايزه ملي كيفيت ايران
3 دو نفر از مشاورين ارشد در زمينه مديريت كيفيت
3 دو نفر از متخصصین تشکل های حرفه ای مديريت و كيفيت
3 دو نفر از كارشناسان ارشد ترجیحاُ از تشکل های علمي و تخصصي مرتبط با كيفيت
3 دو نفر ازمدیران و یا كارشناسان ارشد سازمان ملي استاندارد ايران
دبير جايزه ملي كيفيت ايران رئيس كميته فني است و ساير اعضاء به پيشنهاد ايشان و با حكم رئيس جايزه ملي كيفيت ايران به مدت يك سال براي هر دوره جايزه منصوب خواهند شد.
– جلسات كميته فني با حضور نصف بعلاوه يك نفر از اعضا رسميت يافته و مصوبات آن در جلسه قابل اجراست .
– غيبت غير موجه اعضا در دو جلسه متوالي و يا چهار جلسه متناوب كميته فني در يك دوره به منزله استعفاي عضو تلقي ميشود .
ب )وظايف كميته فني
كميته فني وظيفه مشاورهاي و كارشناسي در موارد فني اجراي فرايند جايزه را به عهده داشته و به طور ماهيانه و يا هر زمان به تشخيص رئيس كميته تشكيل جلسه مي دهد و وظايف آن بشرح زير است:
3تایید مدل جايزه ملي كيفيت ايران و ویرایش های آن و پیشنهاد به مراجع ذیربط جهت تصویب
3ارائه نظرات كارشناسي و مشاورهاي در خصوص فعاليتهاي جايزه
3ارائه راهكار براي رفع مشكلات احتمالي جهت اجراي هر چه بهتر فرايند جايزه
3بررسي اصلاحات پيشنهادي دبيرخانه جايزه در مورد نظامنامه و ارائه نظرات كارشناسي
3بررسي و تعيين معيارهاي ارزيابي اصلي، معيارهاي فرعي و امتيازات آنها
3بررسي و تعيين حدنصابهاي امتياز هر يك از سطوح جايزه
3تعيين معيارها و رويه تعيين صلاحيت و انتخاب ارزيابان و ارزيابان ارشد
3تصويب معيارها و رويه هاي اجرايي براي ارزيابي متقاضيان در سطوح مختلف
3نظارت بر سلامت فرايند ارزيابي واحدهاي متقاضي دريافت جايزه مطابق معيارها و رويههاي مصوب کمیته
3تاييد گزارش نهايي ارزيابيهاي انجام شده در سطح تنديس برنزين، سيمين و زرین
3ارائه پيشنهادهاي لازم به دبيرخانه در مدت اجراي پروژه
3بررسي و تائيد گزارش عملكرد هر دوره جهت ارائه به شوراي سیاست گزاری
- كميته فني ميتواند در راستاي اجراي وظايف خود گروه هاي كاري خاص تشكيل دهد يا افراد خاصي را براي تصدي وظايف تعريف شده منصوب نمايد. كميته فني در هر دوره از ميان اعضاي خود كارشناس يا كارشناسان واجد شرايط را براي نظارت بر سلامت اجراي ارزيابيهاي آن دوره بر طبق معيارها و رويههاي مصوب کمیته، منصوب مينمايد.
4-6-4-دبيرخانه جايزه ملي كيفيت ايران
دبيرخانه جايزه ملي كيفيت ايران در سازمان ملي استاندارد ايران قرار دارد و يك نفر از مديران ارشد سازمان بنابر تصميم رييس جايزه بعنوان دبير جايزه انتخاب و مجري كليه روشها و آئيننامههاي مربوط به جايزه و وظايف خاص به شرح زير ميباشد که می تواند بخشی از وظایف و فعالیت های دبیرخانه را به اشخاص حقيقي يا حقوقي واگذار نماید.:
3مديريت دبيرخانه جايزه و انجام كليه فعاليتهاي هماهنگي
3تهيه برنامه زماني عمليات اجرايي هر دوره و اطلاع رسانی به کمیته فنی
3نگهداري و به روزآوري مستندات اجرايي و سوابق مربوط به جايزه
3هماهنگي كليه فعاليت هاي كارشناسي مورد نياز اركان جايزه
3انتشار نشريات مرتبط با جايزه
3انجام هماهنگي هاي لازم جهت برگزاري جلسات شوراي سياست گزاري و كميته فني
3اجرای برنامه های آموزشی و ترویجی جهت تعميق و اشاعه فرهنگ كيفيت وگسترش جايزه ملي كيفيت ایران
3دريافت اطلاعات از متقاضيان جايزه ، طبقهبندي و تجزيه و تحليل آنها
3برنامهريزي و تدارك اعزام ارزيابان جهت ارزيابي واحدهاي معرفي شده در سطح تنديس
3تهيه و تدوين گزارشات و نتايج حاصل از ارزيابي ها و ارائه آن به كميته فني
3طراحي و تهيه جوايز
3تهيه گزارش عملكرد هر دوره و تحليل آن
3برگزاري همايش پاياني جهت اعطاي جايزه
4-6-5- شوراي سیاست گزاری راهبري جايزه ملی كيفيت بخشی
اين شورا توسط دستگاه اجرایی يا نهاد متولي جايزه ملی كيفيت بخشی تشکيل و مديريت ميشود ،که وظيفه نظارت بر حسن اجراي فرآيند جايزه بخشی مربوط را بر اساس مقررات ودستورالعملهای جايزه ملي کيفيت ايران بر عهده خواهد داشت .
-حضور نماینده رییس جایزه ملی کیفیت ایران در این شورا الزامی است .
- شوراي راهبري جايزه ملی كيفيت بخشی ميتواند براي انجام فرآيند جايزه و تدوين مستندات تخصصي و اختصاصی حسب نیاز کارگروههاي علمي ،آموزشی و اجرایی دبيرخانه مستقل ايجاد نمايد.
تبصره:
مادامي که جوايزملی كيفيت بخشی مرتبط با سازمانهاي متقاضي زيرمجموعه ، تعريف نشده است، کليه سازمانهاي متقاضي مرتبط با دستگاه مورد اشاره ميتوانند در تمامي سطوح جايزه ملي کيفيت ايران از طريق دبيرخانه جايزه داوطلب شده و ثبتنام نمايند .
از تاریخ شروع به مناسبت هر یک از جوایز ملی کیفیت بخشی ، متقاضیان تحت پوشش ماموریت قانون آن بخش صرفا میتوانند طی دو دوره اول برگزاری جایزه بخشی مربوطه در جایزه ملی کیفیت ایران نیز شرکت نمایند.
ويرايش حاضر اين نظامنامه در حال بازنگری نهایی است .